![](skn/spacer.gif) |
![](skn/logo.jpg) |
|
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
|
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
|
![](skn/spacer.gif) |
|
![](skn/spacer.gif) |
|
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα
Ανά μερίδα |
|
|
|
Θερμίδες : |
462,15 |
![](img/suntages/29_08_2011_μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα/μακαρόνιατυρί_200_150.gif)
|
|
Λίπη : |
19,76γρ |
Πρωτεΐνες : |
19,95γρ |
Υδατάνθρακες : |
52,42γρ |
|
|
|
|
|
|
Υλικά για 1 μερίδα: |
|
![](img/suntages/29_08_2011_μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα/υλικάμακαρόνιατυρί_200_150.gif)
|
|
-Λίγη Ρίγανη -5γρ Ελαιόλαδο -9γρ τυρί γραδιέρα -40γρ Κρεμμύδια -50γρ Ζυμαρικά ωμά -50γρ Καρότα -50γρ Χοιρινός κιμάς -150γρ Ντομάτες -350γρ Νερό
|
|
|
|
Οδηγίες:
1. |
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
![Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 16 Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 16](img/suntages/29_08_2011_μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα/IMG_0852_1.jpg)
|
|
|
|
|
2. |
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την-ις ντομάτα-ες. Στην συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρώτο.
![Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 6 Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 6](img/suntages/29_08_2011_μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα/IMG_0842.jpg)
|
|
|
|
|
3. |
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος (αντικολλητικό) και προσθέτουμε τον κιμά. Τον τσιγαρίζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να συρρικνωθεί λίγο(ανάμιξη) . Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρώτο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά(ανάμιξη).
![Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 10 Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 10](img/suntages/29_08_2011_μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα/IMG_0847_1.jpg)
|
|
|
|
|
4. |
Βγάζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
|
|
|
|
|
5. |
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα-ες τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να βράσουν όλα μαζί με την ντομάτα.
![Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 12 Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 12](img/suntages/29_08_2011_μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα/IMG_0849_1.jpg)
|
|
|
|
|
6. |
Προσθέτουμε το νερό τα, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά (μέχρι να έχουν βράσει καλά τα λαχανικά . 4-5 λεπτά πριν από το τέλος του βρασίματος του μίγματος ρίχνουμε την ρίγανη και τα αναμιγνύουμε καλά.
![Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 19 Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 19](img/suntages/29_08_2011_μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα/IMG_0855_1.jpg)
|
|
|
|
|
7. |
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πήλινο σκεύος και ρίχνουμε το μίγμα κιμά-λαχανικών και από πάνω τρίβουμε λίγο γραβιέρα.
![Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 23 Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 23](img/suntages/29_08_2011_μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα/IMG_0870_1.jpg)
|
|
|
|
|
8. |
Τα βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά.
![Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 24 Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα 24](img/suntages/29_08_2011_μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα/IMG_0872_1.jpg)
|
|
|
|
|
|
|
Δείτε:
Φακές με ζυμαρικά |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
Ανά μερίδα: Θερμίδες = 357,84; Λίπη = 6,13γρ; Πρωτεΐνες = 16,77γρ; Υδατάνθρακες = 60,12γρ.
Την ζυγισμένη φακή την διαλέγουμε και απομακρύνουμε τυχόν πετρούλες ή άλλα ξένα αντικείμενα. |
![](skn/spacer.gif) |
|
| ![](res/ac3/img/spacer.gif) |
Πατάτες στο φούρνο με τυρί |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
Ανά μερίδα: Θερμίδες = 272,43; Λίπη = 7,25γρ; Πρωτεΐνες = 10,11γρ; Υδατάνθρακες = 42,66γρ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. |
![](skn/spacer.gif) |
|
| ![](res/ac3/img/spacer.gif) |
Γίγαντες |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
Ανά μερίδα: Θερμίδες = 318,78; Λίπη = 8,45γρ; Πρωτεΐνες = 15,13γρ; Υδατάνθρακες = 46,53γρ.
Ρίχνουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό, τα τοποθετούμε στην εστία και |
![](skn/spacer.gif) |
|
| ![](res/ac3/img/spacer.gif) |
Φασόλια Σούπα |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
![](skn/spacer.gif) |
Ανά μερίδα: Θερμίδες = 219,25; Λίπη = 5,83γρ; Πρωτεΐνες = 10,39γρ; Υδατάνθρακες = 31,98γρ.
Βάζουμε τα φασόλια στη χύτρα ταχύτητας και τα βράζουμε με ανοιχτό καπάκι για 5-10min και πετάμε το νερό. |
![](skn/spacer.gif) |
|
|
Συνταγή09/05/14 | 10:52 | Από bkouk1 Πολύ καλή !!!!!!!!!!!!!!!!!
Την έκανα χθές |
|
![](skn/spacer.gif) |
|
![](skn/spacer.gif) |
|
![](skn/spacer.gif) |
|
![](skn/spacer.gif) |
|
![](skn/spacer.gif) |
|
![](skn/spacer.gif) |